Máte otázky?

Kontaktný formulár

Licencie realitných kancelárií

Licencia pre náročných

Licencovanie realitných kancelárií je akt, ktorý možno poznáte. Vďaka Národnej asociácii realitných kancelárií Slovenska / NARKS / sa však z licencie stalo niečo viac...

Rok 2016 priniesol zmenu v udeľovaní licencií realitným kanceláriám. Vďaka nej sa očakáva prechod na vyššiu kvalitatívnu úroveň certifikácie s vysokým kreditom. Zároveň ide o odpoveď na požiadavky novoprijatej Národnej sústavy povolaní a kvalifikácií. Testy, ktoré musí absolvovať každý subjekt, ktorý chce získať Licenciu NARKS, overujú vedomosti z platných legislatívnych predpisov SR a komplexnej realitnej činnosti. Zahrnujú oblasti sprostredkovania predaja, prenájmu a kúpy nehnuteľností, vrátane znalosti normy STN EN 15733: Služby realitných maklérov. Vybrané otázky mapujú všetky oblasti, ktoré by mal realitný maklér – profesionál ovládať:

  • Test odbornej spôsobilosti na získanie licencie realitnej kancelárie obsahuje súbor 70 otázok zo 17 okruhov z realitnej praxe (celá databáza má zhruba 1600 otázok)
  • Test odbornej spôsobilosti na získanie licencie realitného makléra obsahuje súbor 35 otázok z 10 základných okruhov z realitnej praxe (celkovo 500 otázok).

Aston Waldner sa stala jednou z prvých licencovaných realitných kancelárií na Slovensku a všetci naši makléri sú taktiež licencovaní realitní makléri.

Vďaka licencii NARKS je ľahšie nájsť vhodnú realitnú kanceláriu, s ktorou sa môžete smelo pustiť do predaja alebo kúpy nehnuteľnosti. Tí, ktorí ju získajú, musia totiž pravidelne preukazovať etické princípy a vysokú odbornosť.

Navyše licencia má obmedzený dátum platnosti. Nie je teda papierom, ktorý realitná kancelária raz získa a hrdí sa ním aj dávno potom, čo jej kvality zmizli kade ľahšie. Realitní makléri budú nútení si svoje vedomosti neustále dopĺňať, vďaka čomu dokážu pružne reagovať na meniace sa požiadavky trhu.

Po úspešnom absolvovaní licencií môžu kancelárie a makléri používat logo licencovanej realitnej kancelárie a licencovaného realitného makléra.

Zoznam licencovaných realitných kancelárií nájdete na nasledovnom linku:

http://www.narks.sk/licencovane-realitne-kancelarie/

zdroj: NARKS

Kontaktný formulár

Nemusíte nám volať, nechajte nám len odkaz a my vám zavoláme späť, vtedy, kedy budete chcieť!

* povinné údaje
Späť hore