Máte otázky?

Kontaktný formulár

Exkluzívna zmluva

3 TIPY PREČO PODPÍSAŤ ZMLUVU O EXKLUZIVITE

Idete predávate byt alebo dom a zamýšľate sa nad tým, či podpísať nevýhradnú zmluvu s viacerými realitkami alebo mať iba jednu výhradnú zmluvu o exkluzivite? Čo Vám môže priniesť exkluzívna zmluva?

#Tip 1: Maximalizácia ceny

Ak Váš byt budú ponúkať viaceré realitné kancelárie, budete ho predávať s rôznymi cenami. V takomto konkurenčnom prostredí sa makléri v snažia o čo najnižšiu cenu a tak sa môže stať, že byt uvádzajú s cenou nižšou ako Vy sami. Je logické, že záujemci zareagujú na najnižšiu ponuku na trhu a Vám potom tento maklér ako jediný prinesie klienta - čím v konečnom dôsledku predáte pod cenu. V prípade exkluzivity sa maklér snaží o najvyššiu cenu, nakoľko sa od nej odvíja výška jeho provízie a to pre Vás garantuje maximalizáciu predajnej ceny.

#Tip 2: Jedinečná ponuka

V prípade predaja cez viaceré realitné kancelárie sa predávaný byt bude inzerovať na mnohých portáloch opakovane, čo budí dojem, že sa jedná o „ležiak”, ktorý nikto nechce, prípadne ktorého sa potrebujete urýchlene zbaviť. V prípade predaja nie je podstatná kvantita ako kvalita inzerátu a jeho umiestnenie, teda "topovanie" alebo "zvýraznenie" aby oslovil každého záujemcu so zadanými kritériami. Zmluva o exkluzivite Vám zabezpečí že Vaša ponuka bude na prvých stránkach na najvyhľadávanejších portáloch a osloví presne želaný okruh záujemcov.

#Tip 3: Osobný prístup

Maklér si vypočuje Vaše očakávania a potreby a navrhne postup pri predaji podĺa vašich predstáv a možností. Prejde si s Vami celý proces, prispôsobí ho vašim požiadavkám, poradí a načasuje spustenie inzercie. Pri obývanej nehnuteľnosti získate kontrolu nad časom obhliadok vo forme dopredu stanovených termínov na základe Vašich individuálnych požiadaviek, informácie o všetkých záujemcoch a celkový prehľad o predaji. Zmluva o exkluzivite zabezpečí, že kľúče od svojej neobývanej nehnuteľnosti môžete odovzdať jednému maklérovi, ktorému dôverujete. Získate tak 100% kontrolu nad predajom a Váš čas a energia budú ušetrené. Samozrejmosťou je zabezpečenie všetkých formalít, zmluvný servis a poplatky spojené s Katastrom a Notárom.

Pozn.: Nevýhradné zmluvy o zastúpení spôsobia častokrát neprehľadnosť v predaji, množstvo zbytočnej komunikácie a zmätok. Nevýhodou pri exkluzívnej spolupráci môže byť len zle zvolená realitná kancelária, preto pri výbere si kanceláriu preverte na osobnom stretnutí, spýtajte sa na ich spôsob inzercie, licencie, poistenie. Seriózna kancelária nebude mať problém pracovať pre Vás aj na kratšiu dobu spolupráce, napríklad na 2 mesiace aby ste mali možnosť spoluprácu ukončiť, ak nebudete spokojní.

 

Kontaktný formulár

Nemusíte nám volať, nechajte nám len odkaz a my vám zavoláme späť, vtedy, kedy budete chcieť!

* povinné údaje
Späť hore